Bahçeli'den Ankara saldırısına ilişkin sert sözler

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli uzun bir aradan sonra twitter hesabından yaşanan saldırılar hakkında açıklamada bulundu. Ankara'da yaşanan terör saldırısını çok sert bir dille eleştiren Bahçeli, Türk milletinin tek yürek olduğunu, sabredeceklerini ve mutlaka kazanacaklarını belirtti.

Bahçeli'den Ankara saldırısına ilişkin sert sözler
18 Şubat 2016 Perşembe 18:09

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli resmi twitter hesabından Türk milletine seslendi. Sağlık sebeplerinden dolayı uzun süredir hesabına girmediğini belirten Bahçeli, Türkiye'nin kara günler yaşadığını söyledi. Türk milletinin her gün saldırıya uğradığını vurgulayan MHP lideri, "Türk vatanı bir avuç soysuzun şiddet kazanına düştü. Türk milleti her gün saldırıya uğruyor. Sur, Cizre derken bombalar Ankara’da patlıyor. Masumlar katlediliyor. Millet her defasında canevinden vuruluyor. Devlet şaşkın, hükümet şaibeli, gelecek ise oldukça sislidir.Kan akıyor umutlardan, korku saçılıyor bakışlardan; ve terör her seferinde acımıza acı ekliyor, kayıplarımıza yenilerini ilave ediyor."

"Bomba patlarken, istihbarat ve güvenlik birimleri nerededir?"

Bahçeli Ankara'daki terör saldırısını çok sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, "İnönü Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarında, TSK personelini taşıyan servis araçlarına bombayla saldırdılar. Bu elim ve kanlı olayda 28 kardeşimiz hayatını kaybederken, 61’i de yaralandı. Bu vahşetin tanımı yok! Bu katliamın tarifi de yok! " açıklamasında bulundu. Sert açıklamalarına devam eden Devlet Bahçeli, istihbarat zaafiyeti bulunduğunu ifade ederek, "Ankara’nın bağrında, devletin ana karargahında bomba patlarken, istihbarat ve güvenlik birimleri nerededir? Ne yapmaktadır? YPG’li bir cani Ankara’ya kadar bomba dolu araçla gelirken hiç mi yolu kesilmedi? Hiç mi gören olmadı? Hiç mi yol kontrolüne uğramadı?" dedi.

ABD'ye sert eleştiri

YPG'ye destek çıkan ABD'yi sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "PYD/YPG’yi silahlandırıp tetik çektiren ABD’nin akan kanda, alınan canlarda hiç mi payı yoktur? Bize taziye, onları tahrik; ne güzel dünya! Terör kanla yaşar, şiddetle soluk alır. Hainler tavizle beslenir, pazarlıklarla güçlenir. Nitekim olan da budur." açıklamasında bulundu.

Diyarbakır'da askeri konvoya saldırı ve Şırnak'taki güvenlik güçlerine yapılan saldırılar

Diyarbakır'daki hain saldırı ve Şırnak'taki saldırılar hakkında konuşan Bahçeli, "Bu sabah Diyarbakır-Lice karayolunda hainler bir kez daha sahneye çıktı.Bir askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılan el yapımı bomba sonucunda 6 kahraman Mehmedimiz şehit, birisi de ağır yaralandı. Şırnak’ın İdil ilçesinde bir polis, bir asker şehit düştü. Ey diye seslenenlere ben de söyleyin artık ne söyleyecekseniz diyorum..."

"Bu ne şerefsizliktir"

Yaşanan bu saldırıları sert bir üslupla lanetleyen Devlet Bahçeli 36 vatan evladığını şehit düştüğünü ifade ederek, "Dünden bugüne 36 evladımızı kaybettik. Bu ne hüsrandır? Bu ne şerefsizliktir? Bu nasıl bir kan tutkusu, öldürme arzusudur? Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara tez elden şifalar temenni ediyorum. Milletimizin, TSK’nın ve hepimizin başısağolsun." dedi.

"Herşeye rağmen Türk Milleti kenetlenmiştir"

Bahçeli yaşanan terör saldırılarına karşı Türk milletimin kenetlendiğini belirterek, "Her şeye rağmen Türk milleti ağır terör saldırısı karşısında kenetlenmiştir. Birlik ve kardeşliğimizin hisarlarında gedik açılmayacaktır. Millet 78 milyondur;ama irade ve imanları birdir. Bedenleri ayrı ayrı,fakat ruhları aynıdır. Bölünmeyeceğiz, dağılmayacağız, yıkılmayacağız.Türk milleti bu zulmeti püskürtecektir. Türkiye sıkıştığı cendereden kurtulacaktır. Sabredeceğiz, fakat sonunda mutlaka kazanacağız." yazdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.