Bahçeli: Hükümete desteğe hazırız ama...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli hükümete tek bir koşulla destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Bahçeli: Hükümete desteğe hazırız ama...
10 Mayıs 2016 Salı 12:55

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hukuki destek sözlerine açıklık getiren Bahçeli, MHP'nin her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu, terörle mücadelenin eksiksiz bir şekilde yürümesi halinde hükümete daima destek olacaklarını ifade etti.

Grup toplantısında konuşan Bahçeli,  gerek duyulduğu taktirde hükümete verilen fiili desteğin hukuki bir boyut alabileceğini ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu söyleyen Bahçeli, desteğin hükümet mantığı içerisinde olması gerektiğini vurguladı. MHP'nin ön şart olarak terörle mücadelenin devam etmesi olduğunu dile getiren Bahçeli, milli muhalefetin yeri geldiğinde aldığı görevlerin olduğunu söyledi. 

Bahçelinin konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Türkiye'de düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve MHP her türlü sorumluluğu almaya hazır olacaktır. Bu destek bir hükümet mantığı içinde ele alınmalıdır. MHP ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. MHP, Türkiye'nin tarafında, Türk vatanının hizasındadır. AK Parti'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrararsa TBMM'de her türlü desteği vermekten çekinmeyiz. Terörün kökü kazınana kadar üzerimize ne düşüyorsa sabırla yapmaya açığız. Bu aşamada anayasal çalışmalar kendi mecrasında akacaktır.  Milli muhalefet yeri geldiğinde ateşe atılan bir adanmışlık ve anlayışta olmalıdır. Biz böyleyiz, buna varız. Biz karanlıkta göz kırpmıyoruz.

​​Yok karamsarlığa tamah etmek. MHP, devletin bekaasına baş koymuş, varlığını adamıştır. Destek ise beklenen koşulsuzdur. Katkı ise beklenen aracısızdır. Dua ise özlenen sinirsizdir. Yeter ki terör illetinden kurtulalım. Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip toparlanalım.

Şehit haberleri almaktan usandık

Siyaset tıkanırken hainler palazlanmaktadır. 6 Mayıs'ta Giresun'da bölücü katilleri bir evladımızı şehit etmişlerdir. 

Biz her seferinde şehit haberi almaktan hakikaten bunaldık. Muhterem analarımızın göz pınarlarından akan yaşlar bitsin diyoruz. Terörizm ne kadar zalim, ne kadar ahlaksızsa bu aziz millet o kadar güçlü, sabırlı, o kadar soyludur. Kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Teröristlerin alayı yerle yeksan olacaktır. Millet devleti ile bir ve bütündür. Heyecan ve hedefler aynı geleceğe sabitlenmiştir. 

Türkiye rüştünü ispatlamış bir devlettir. Kendi talihini, kaderini tayin etme kudretini bileğinin hakkı ile kazanmıştır. Hiçbir sefil zihniyet Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihsel yürüyüşünü kesintiye uğratamayacaktır. Türk milletinin fıtratında ne ümitsizlik ne de korkuya teslim olmak vardır. Bu mader milli namustur. Bu mader son nefere, son nefese, son damla kan toprakla buluşana kadar müdafa edilecektir. 






 


Etiketler; #devlet bahçeli
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.