Bakan Bozdağ: AB,Türkiye'ye ayar veremez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya twitter hesabından Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Türkiye ile müzakereleri dondurma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ: AB,Türkiye'ye ayar veremez
28 Kasım 2016 Pazartesi 13:49

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya twitter hesabından Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Türkiye ile müzakereleri dondurma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

"AB, Türkiye ile müzakere sürecini başlattığı 2004'ten bugüne 35 fasıldan sadece 15 faslı açmış;ama açılan hiç bir faslı kapatmamıştır. AB kapısında 53 senedir bekletilen Türkiye,12 yıllık müzakere sürecinde de AB tarafından sürekli oyalanmıştır. AB,Türkiye'ye karşı hiçbir zaman samimi,net ve tek yüzlü olmamış;aksine hep samimiyetsiz,çifte standartlı ve çokyüzlü olmuştur. Müzakere süreci boyunca AB, Türkiye'yi hep oyalamış,haksız yere Türkiye'yi hep suçlamış ve Türkiye lehine hiçbir olumlu adım atmamıştır. Avrupa Parlamentosunun aldığı AB-Türkiye müzakere sürecini dondurma kararı,AB'nin bu çok yüzlülüğünün gördüğümüz en son yüzüdür. Avrupa Parlamentosunun Türkiye-AB müzakere sürecini dondurma kararı; önyargı, islamafobi, Türkiyefobi ve vizyonsuzluk sonucu alınmıştır. Bu kararıyla Avrupa Parlamentosu; PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri dahil bütün Türkiye düşmanlarını sevindirmiştir. 

Ayrıca bu karar; PKK,FETÖ ve diğer terör örgütleriyle etkin mücadele yapan Türkiye'ye fren,bu ve diğer terör örgütlerine destek kararıdır. Avrupa Parlamentosu;ırkçılığa,ayrımcılığa,islamafobiye,Türkiyefobiye, Türkiye düşmanlığına, çapsız ve vizyonsuz siyasete teslim olmuştur. Avrupa Parlamentosu her ne karar alırsa alsın Türkiye,PKK veFETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle daha etkin mücadele edecektir.  AB;Türkiye düşmanlarının,Türkiye'ye ihanet edenlerin,Türkiye'de terör eylemi yapan terör örgütlerinin ve teröristlerin sığınağı olmuştur.

AP'NİN TÜRKİYE KARARI TARİHİ BİR HATADIR

Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararı,tarihi bir hatadır; büyük bir yanlıştır;adil/objektif değildir ve Türkiye'ye yapılmış haksızlıktır. AB;Terör örgütlerinin,Türkiye düşmanlarının ve önyargıların sözcülüğünden vazgeçmeli,Türkiye ile adil ve objektif işbirliğine dönmelidir.

AB ülkeleri,ayrımcılık,ırkçılık,islamafobi ve Türkiyefobiye teslim olmuş çapsız siyasi aktörlerden kurtulamazsa,AB'nin geleceği yok olur. Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararı, Türkiye'ye zarar vermez;Türkiye'nin büyüklüğüne ve Türk milletinin asaletine gölge düşürmez. Avrupa Parlamentosunun bu kararı, bizim için yok hükmündedir;haksızdır;kıymeti harbiyesi de yoktur;Türkiye'ye zarar vermez.

AB, TÜRKİYE'YE AYAR VEREMEZ

Avrupa, 50 yılda iki cihan harbi çıkarmış ırkçı zihniyetin kök saldığı diyardır.Hitlere rahmet okutacak neo ırkçılık, Avrupa'da yükseliyor.Neo ırkçılık,ayrımcılık,İslamofobi,yabancı düşmanlığı,Türkiyefobi ve önyargı hastalıkları,AB'de korku ve nefret duygularını büyütüyor.AB'de korku ve nefret duygularını büyüten bu salgın hastalıklar, tedbir alınmazsa AB'nin felaketine ve çöküşüne neden olacaktır. Ama AB üyesi olmadan büyüyen,gelişen ve güçlenen Türkiye, bundan sonra daAB üyesi olmadan büyümeye,gelişmeye ve güçlenmeye devam edecektir.

Avrupa Parlamentosunun Türkiye-AB müzakere sürecini dondurma kararını;CHP,HDP,PKK,FETÖ ve Türkiye düşmanları haklı gördü,Türkiyeyi suçladı.Hiçbiri;53 yıldır Türkiye'yi bekletmek,Türkiye'ye karşı çok yüzlü,samimiyetsiz ve haksız davranmakla AB'yi/Avrupa Parlamentosunu suçlamadı.Siyasi ve ekonomik kriterleri yerine getirmemiş pekçok ülke AB'ye alınırken,AB'nin Türkiye'yi üyeliğe kabul etmemiş olmamasını sorgulamadı. Türkiye aleyhine eylem ve söylemde bulunan herkesin itibar gördüğü güvenli bir sığınak olan AB,Türkiye'ye ayar veremez. Bilinmeli ki Türkiye,bugününe ve yarınına dair kararları kendi verecek,emin adımlarla ve daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürüyecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.