Bakan Bozdağ'dan YSK açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YSK'nın referandumun iptal edilmesine yönelik yapılan başvuru için aldığı karar hakkında konuştu. Bozdağ, "YSK'nın bu kararı doğru bir karardır." dedi.

Bakan Bozdağ'dan YSK açıklaması
20 Nisan 2017 Perşembe 11:51

Referandumun iptaline ilişkin yapılan iptal başvurusunu YSK'nın reddetmesini değerlendiren Adalet Bakanı Bozdağ, "YSK'nın bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş." dedi.

Bakan Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin (AYM) halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisinin olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Anayasa'ya göre de Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelere göre de yoktur. Bizim kanunlarımıza göre de yoktur. Çünkü anayasamız Yüksek Seçim Kurulu kararlarının kesin olduğunu ve bu kararlara karşı hiçbir merciye başvurulamayacağını açıkça hükme bağlıyor. Bu "hiçbir merci"nin içerisinde Anayasa Mahkemesi de vardır. Böyle bir müracaat yapsa bile Anayasa Mahkemesinin, bu müracaat karşısında bunun reddi dışında bir seçeneği önünde yoktur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.