Bakan Elvan ve YÖK Başkanı Saraç, Pilot Üniversite rektörleriyle görüştü

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile YÖK Başkanı Yekta Saraç, Projeye Seçilen Pilot Üniversite rektörleriyle görüştü.

Bakan Elvan ve YÖK Başkanı Saraç, Pilot Üniversite rektörleriyle görüştü
18 Kasım 2016 Cuma 11:15

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi"ne seçilen 5 pilot üniversitenin rektörleriyle bir araya geldi. 

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi'ne seçilen 5 üniversitenin rektörleri şunlar:

- Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak
- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz
- Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar
- Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya
- Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik katıldı.
 
Toplantıda, YÖK Başkanı Saraç'a rektörler tarafından, bugüne kadar proje kapsamında gerçekleştirilmiş çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgi verildi. Ardından YÖK Başkanı Saraç ile projeye seçilen pilot üniversitelerin rektörleri Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ı makamında ziyaret ettiler.

Söz konusu 5 üniversitenin, bölgesel anlamda ihtisaslaşması halinde projenin, sadece Türkiye için değil, dünyanın birçok ülkesi için örnek olacak bir yapıya dönüşebileceğine dikkati çeken Elvan, bu süreçte daha fazla kalite ve uzmanlaşma hedeflemeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bunu yaptığınız takdirde, sizlerin başarılı olacağına inanıyorum. Kaliteye odaklanmanız ve üniversitenin konumunu nasıl daha fazla yükseltebiliriz anlayışı içinde olmanız lazım. Bakanlığımızda ve YÖK'te bu kararlılık olacak, sizlerde de var, ama sizin alt kadrolarınızda da bu kararlılık olmalı. Sahip olduğunuz motivasyonu, alt birimlere indirmemiz ve yaymanız gerekiyor." dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç da projenin Türkiye'nin kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi. Kalkınma Bakanlığının üniversitelere sağladığı desteğin, takdiri hak ettiğini belirten Saraç, seçilen üniversitelerin rektörlerinin gayretleri, bakanlığın planlaması ve YÖK'ün koordinasyonunda projenin çok olumlu sonuçlar vermesini beklediklerini kaydetti.
 
Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığımızla birlikte eşgüdüm halinde yürütülen "Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışması kapsamında, 5 pilot üniversitenin belirlenmesine yönelik değerlendirme süreci tamamlanmış ve sonuçları 18 Ekim 2016 tarihinde, 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştır.
 
Bu kapsamda;
 
· Bingöl Üniversitesi; tarım ve havza bazlı kalkınma alanında,
· Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi; hayvancılık alanında,
· Düzce Üniversitesi; sağlık ve çevre alanında,
· Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi; tarım ve jeotermal alanında,
· Uşak Üniversitesi; tekstil, dericilik ve seramik alanında
bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesinin pilot yükseköğretim kurumları olarak belirlenmiştir.

Sürecin bundan sonraki aşamasında, seçilen 5 pilot üniversitenin içinde bulundukları bölgenin kalkınma odaklı gelişimine yönelik olarak belirlenen alanlarda önerecekleri projeleri Komisyon tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilecek ve YÖK'ün koordinasyonunda belirlenecek yöntemle desteklenecektir.
 
Yeni YÖK olarak yükseköğretim sistemimizin kalite ve ihtisaslaşma odaklı gelişimi sürecine büyük önem verdiğimiz " Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" çalışmasının başarı ile gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.