Bakan Soylu: Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aştı

Türkiye'deki Suriyeli Sayısı, Ülkemizdeki suriyeli sayısı kaç milyon, Peki Türkiye'deki Suriyeliler Kayıt Altında mı?, Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sayısı Kaç, İçişleri Bakanı Soylu Ülkemizdeki Suriyeli sayısını açıkladı, Detaylar Haberimizde...

Bakan Soylu: Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aştı
Admin
Admin
19 Eylül 2019 Perşembe 11:40

Son dakika: Bakan Soylu: Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aştı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu: "Türkiye'mizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aşmıştır" dedi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Ankara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi | Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde bir konuşma yaparken güncel konular hakkında da açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, yaptığı konuşmada Türkiye'de geçici koruma statüsünde bulunan Mülteci Suriyeli sayısını açıkladı.

SURİYELİ SAYISI 3,5 MİLYONU AŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Mülteci Suriyeli sayısı 3,5 milyon sayısını geçmiştir. Türkiye'mizdeki Mülteci Suriyelilerin ilkokullardaki okullaşma oranı yüzde 96,3'tür. Dünyada Hiç bir ülke sığınmacı politikasında böyle bir rakama ulaşamamıştır ve ulaşmak mümkün değildir" dedi.

YAKALANAN KAÇAK GÖÇMEN SAYISI 237 BİNİ GEÇTİ

Kongrede Yaptığı konuşma sırasında ayrıca, yakalanan kaçak göçmenlerle de ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçen yıl 268 bin düzensiz mülteci kaçak  göçmen yakalamıştık, bu yılki sayımız şimdiden 237 bini aşmış durumdadır" dedi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.