Başbakan Binali Yıldırım: Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz

Ankara Keçiören'de konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, yeni bir metro hattı için söz verirken Keçiören Metrosu'nun Kızılay Meydanı'na kadar uzatılacağını müjdesini başkentlilerle paylaştı.

Başbakan Binali Yıldırım: Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz
31 Ağustos 2016 Çarşamba 11:25

Ankara Keçiören Metrosu'nun test sürüşüne katılan Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Büyükşehir Belediyesi'nin önünde halka hitap etti. Konuşmasında Keçiören metrosu ile yetinilmeyeceğini belirten Yıldırım, başkentlilere metroyu Çubuk'a kadar uzatılacağı müjdesini verdi.

Keçiören Metrosu Kızılay'a kadar uzatılacak

Başbakan Yıldırım, Keçiören'den yaptığı konuşmasında "(Keçiören Metrosu) Şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezinden de Kızılay Meydanına kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz." ifadesinde bulunurken Keçiören metrosun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirtti.

Yıldırım'ın Keçiören konuşmasından önemli satırbaşları:

"Yıldırım sözü"

"Bu metro inşaatı yıllar önce başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey metro inşaatlarına başladı. Bir belediye için büyük işler. Bir miktar yaptı. Sonra üzerimize yıktı. O zaman bakandım. Ne yaptık, önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent'i, şimdi de Keçiören-AKM'yi sene sonu yapalım. Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü."

"Aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun"

"Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bir haber gördüm. 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 km Çubuk'a kadar da uzatıyoruz. AKM'den Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı. Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak. "

Hesap sormak boynumuzun borcu

Bizim gurur tablomuz karşımızda şehitlerimizin emaneti. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur. Türkiye, çok büyük bir ülke. Türkiye'nin konumu dünyanın merkezidir. Onun için herkesin gözü Türkiye'de. Bölgedeki mazlum, ezilmiş, hakları elinden alınmış milletlerin umudu da Türkiye'dir. İşte bir yandan Suriye'de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum, günahsız, kadın, çocuk, genç, ihtiyar memleketimize geldi, onları misafir ettik. Bize yakışan da budur. Bu asil millete yakışan da budur. Avrupalılar ciyak ciyak bağırıyorlar. Bizim tarihimizde, geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var.

Dimdik duran 79 milyon vatan evladı var

"15 Temmuz'da FETÖ hain örgütünün dersini verdiniz. Ama bu terör örgütleri aynen, aynı akılın emrindeler. Kim gelirse gelsin, topunuz birlikte gelsin, karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır."

Gazino istasyonunun ismi 'Şehitler İstasyonu' olacak

"Bununla da kalmıyoruz, 1 ay içerisinde, terör örgütleriyle, FETÖ'cülerle, ülkemizi rahatsız eden DAİŞ, PYD/YPG bilimum şer odaklarıyla amansız mücadele verirken, aynı zamanda milletimizin özlem çektiği hizmetleri birer birer tamamlanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada yaprak kımıldamazken, küresel kriz devam ederken, Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Yetmedi, daha geçen gün 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de milletimizin hizmetine sunduk.

Ankara hızlı trenin merkezi oluyor. Yeni Ankara Garı da tamamlanacak. Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyükşehrimizi Ankara'yla bağlıyoruz. 

Keçiören Metrosu'nun başlangıcında Gazino istasyonu var, gel başkan bunun adını Şehitler İstasyonu yapalım."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Ankara ya yeni hatlar ilave edilmeli.