Başbakan Binali Yıldırım'dan Atatürk Havalimanı patlaması ile ilgili; "Herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir"

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilişkili açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, 36 vatandaşımızın öldüğünü, 147 vatandaşımızın ise yaralandığını belirtti. Yıldırım, saldrıyla ilgili herhangi bir güvenlik zaafiyetininde bulunmadığını sözlerine ekledi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan Atatürk Havalimanı patlaması ile ilgili;  "Herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir"
29 Haziran 2016 Çarşamba 08:22

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu. 36 vatandaşımızın öldüğü ve 147 vatandaşımızın yaralandığı Atatürk Havalimanı patlamasının gerçekleştiği yerre giden Binali Yıldırım, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Ülkenin başı sağolsun" diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, terör saldırısında 36 vatandaşın öldüğünü, 147 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı. 

Terör saldırısında yaralanların çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını ifade eden Yıldırım, "Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri, milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Terörle mücadele de küresel ölçekte, karşılıklı iş birliğiyle sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla, birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun temennisinde bulunuyorum." dedi.

'Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte'

Atatürk Havalimanı terör saldırısını gerçekleştiren örgütün DAEŞ olduğunu ve incelemelerin bunu işaret ettiğini kaydeden Binali Yıldırım,  "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir."  açıklamasında bulundu.

Herhangi bir güvenlik zaafiyeti yoktur

Binali Yıldırım, tüm detayların belirlendiğini, çalışmaların devam ettiğini aktararak, herhangi bir güvenlik zaafiyetinin bulunmadığını sözlerine ekledi. Yıldırım, "Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır." dedi.


Etiketler; #istanbul patlama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.