Başbakan Yıldırım: Mahkeme milletin verdiği kararı değiştiremez

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yapacağını söylemesine yönelik "Milletin verdiği kararı mahkemede dönüştürmeye hiç kimsenin hakkı yok. Ne Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne Anayasa Mahkemesinde ne de başka bir mahkeme milletin verdiği kararı değiştiremez. Milyonların verdiği kararı yine millet değiştirir." dedi.

Başbakan Yıldırım: Mahkeme milletin verdiği kararı değiştiremez
28 Nisan 2017 Cuma 09:51

Başbakan Binali Yıldırım, BBC World'le röportaj yaptı. Gündeme dair sorulara cevap veren Başbakan Yıldırım,  CHP'nin referandum sonuçlarını Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğini söylemesine yönelik sert tepki gösterdi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın sorulara verdiği cevaplar:

Diktatörlüğe ve tek parti yönetimi eleştirileri

"Diktatörlük olan yerde seçim olur mu? Siyasi partiler olur mu? Vatandaşın oy verdiği yerde diktatörlük olur mu? Bunların hiçbirisine, bu iddialara katılmak mümkün değil çünkü 50 milyona yakın vatandaş sandığa gitti, oy verdi ve tercihini kullandı."

Evet ile hayır arasındaki 1 milyon 400 bin fark

"Diktatörlük olsaydı orana da kendimiz karar verirdik. Yüzde 80-90 uygun bir oranda bu işi yapar aradan çıkardık. Halbuki Cumhurbaşkanımızın doğduğu ve oturduğu ilçe Üsküdar'da bile 'Hayır' oyları önde çıktı, 'Evet'ler daha az çıktı. Benim milletvekili olduğum İzmir'de 'Hayır' oyları önde, İstanbul'da da aynı, büyük şehirlerin birçoğunda da aynı."

CHP'nin Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurusu

"Milletin kabul ettiğini ana muhalefet partisi kabul etmese ne yazar? Milletin verdiği kararı mahkemede dönüştürmeye hiç kimsenin hakkı yok. Ne Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne Anayasa Mahkemesinde ne de başka bir mahkeme milletin verdiği kararı değiştiremez. Milyonların verdiği kararı yine millet değiştirir. Onun için bunlar beyhude gayretlerdir. Benim tavsiyem ana muhalefet partisi miletin iradesine tabi olmak, bir dahaki seçimlere veya referanduma daha çok çalışıp, daha çok milletin gözünü girsin."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.