Bedelli askerlik gelecek mi? Bakan Ağbal'dan bedelli askerlik açıklaması

bedelli askerlik 2017 gelecek mi? Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'bedelli askerlik geliyor mu?' sorusuna yanıt verdi. Peki 2017 yılında bedelli askerlik geliyor mu? İşte Bakan Naci Ağbal'ın bedelli açıklaması haberimizde.

Bedelli askerlik gelecek mi? Bakan Ağbal'dan bedelli askerlik açıklaması
30 Ekim 2016 Pazar 13:11

Maliye bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce vatandaşın merak ettiği 'bedelli askerlik gelecek mi?' sorusuna yanıt veren Naci Ağbal, gündemi meşgul eden bedelli askerlik sorularına cevap vermiş oldu. Peki 2017 yılında bedelli askerlik gelecek mi? İşte detaylar.

CNN Türk programında gündeme dair merak edilen konulara açıklık getiren Naci Ağbal bedelli askerlik sorusuna da cevap verdi. Binlerce aile ve vatandaşın beklediği bedelli askerlik sorusuna cevap veren Ağbal, hükümetin böyle bir çalışması olmadığını ifade etti. 

Geçtiğimiz günlerde bedelli askerlik gelecek mi sorusuna Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ta cevap vermişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik beklentileriyle ilgili açıklama yaptı. Işık, "Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok. Hele hele terörle çok yoğun mücadele edildiği, sınır ötesinde harekatın yapıldığı bir dönemde bedelli askerliği gündeme getirmeye ilişkin bir çalışmamız yok" ifadelerini kullanmıştı.

AK Duyuru Twitter hesabı bedelli bekleyen geçlere umut verdi



Hükümete yakın isimlerin Twitter'da yaptığı açıklamalar vatandaşlar arasında konunun tekrar gündem olmasına neden oldu. Ziya Osman Açıkel ve Ak Duyuru hesaplarından bedelli askerlik ile ilgili çalışma olduğunu iddaa eden açıklamalar geldi. Ak duyuru isimli hesap, "Sevgili bedelli bekleyen gençler, ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde güzel haberler duyabilirsiniz, sabredin, bekleyin" açıklamasını yapmıştı. Ziya Osman Açıkel ise  hesabından bedelli askerlik bekleyen arkadaşlar Allah ölüm vermezse, 1 Kasım 2016, salı günü akşam üzeri sizlere olumlu ya da olumsuz bilgi ileteceğim paylaşımını yapmıştı.

Şimdi binlerce bedelli bekleyen genç, bedelli askerliğin çıkmasını bekliyor. Son çıkan bedelli askerlik 1 Ocak 1988 yılı ve öncesi kişiler yararlanabilmişti. Hükümetin bu beklenti konusunda duyarlı olması bekleniyor. 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.