Bedelli askerlik yeniden gündemde, bedelli askerlik gelecek mi?

Başbakan Binali YILDIRIM'ın geçen ay yaptığı bedelli askerlik açıklamasından sonra milyonlarca insan bedelli askerliğin çıkmasını bekliyor.

Bedelli askerlik yeniden gündemde, bedelli askerlik gelecek mi?
17 Mayıs 2017 Çarşamba 22:58

Başbakan Binali Yıldırım'ın 4 Nisan 2017 tarihinde tarihinde yaptığı: 'Bedelli Askerlik önümüzdeki ay gündemimizde olacak' açıklaması milyonlarca insana umut verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bedelli Askerlik çıkacak mı?' sorusuna, 'Başbakan Binali Yıldırım'a sorun' demesi üzerine 18 yaşına düşürülecek milletvekili nedeniyle de artık sürekli bir bedelli askerlik yönetimine geçirilmesi bekleniyor.

ASKERLİK İÇİN GEREKİRSE YASAL DÜZENLEME OLUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaşa seçilme hakkı getirilmesini öngören değişikliğe getirilen "askerlik şartı" eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, "Parlamento üyeliği askerlik kadar saygındır. Oraya da vatani görevini yapmaya gidiyorlar. Bununa ilgili gerekirse yasal düzenleme de yapılabilir. Nasıl bedelli askerlikle ilgili bir bedel konuyorsa buna da bir şey konabilir" dedi.

PROFESYONEL ORDU KONUSUNDA ÇALIŞILMALI

Prof.Dr. Metin Taş, bedelli askerlik konusunun sürekli gündeme getirilmesi yerine öncelikle profesyonel ordu konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ediyor. Profesyonel ordu konusunda çalışmalar yapılıp tamamlandığında bedelli askerlikten gelecek olan gelirlerin ordu için kullanılması gerekiyor.  

Bedelli askerlik yapmak isteyip de ödeme gücü olmayanlar, askerlik yapabilecekleri gibi kamu hizmetinde çalıştırılarak da bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilir. Atama bekleyen öğretmenler, askerliklerini kendi mesleklerini icra ederek yapabilirler.  Bedelli askerlik, sadece belirli zamanlarda geçici olarak gündeme getirilen bir konu olarak kalmamalıdır. Parası olmayan fakat bedelli askerlik yapmak isteyenlerin de bu uygulamadan faydalanabileceği bir model uygulanmalıdır.


Etiketler; #bedelli askerlik
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
96/4 asker - 7 yıl önce
ya şu askerlik 9 aya düşsün haddinden fazla süresi yaptığımız bişey yok devlete zararız başka bişe değiliz herkes tüfek kullanmayı biliyo hem profesyonel ordumuz var niye zorunlu askerlik 12 ay düşsün 9 aya millet birbirini kesiyo askerde çıldıracaklar