Biberden de Zehirleniyoruz : Piyasada 3.5 ton sahte biber var!

Gıda teröristleri bu defa yediğimiz pul biberi hedef aldı. 3.5 Ton Odun Talaşını Biber Diye Sattı. Jandarma, Hatay’da bir çiftliğe baskın düzenledi. Piyasaya sürülmek üzere kırmızı pul biber imajı verilmiş 1 buçuk ton odun talaşı ele geçirildi. Teröristler kaçtı geriye piyasadaki biberleri kaldı.

Biberden de Zehirleniyoruz : Piyasada 3.5 ton sahte biber var!
01 Eylül 2016 Perşembe 20:56

             Hatay'da un kepeği, odun talaşı, pudra tozu ve kırmızı gıda boyasıyla yaptıkları yaklaşık 3.5 ton sahte biberi 'Kahramanmaraş biberi' diye sattılar.
            Küreci Mahallesi'nde sahte biber yapıldığı ihbarını alan jandarma, bir çiftliğe operasyon düzenledi. M.D. tarafından kiralanan çiftlikte ekipler çuvallar dolusu sahte kırmızı pul biberle karşılaştı. Çiftlikte yapılan aramada un kepeği, odun talaşı, pudra tozu ve kırmızı gıda boyası ile yapılmış yaklaşık 1.5 ton sahte biber ele geçirirken, M.D. bulunamadı. Jandarmanın bilgi vermesi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda satışı yapan iş yerlerinde biberle ilgili denetim başlattı.
            Sahte biber kokusundan ve suya karıştırıldığında suda bıraktığı kırmızı renginden anlaşılabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.