Binali Yıldırım, vekalet dönemini sona erdirecek

Başbakan Binali Yıldırım, bürokraside yaşanan tıkanmanın aşılması için çalışmaya başladı. Uzun zamandır bazı bakanlık ve bağlı kuruluşlar vekaletle yönetiliyordu. Bu sorunun aşılması için vekaletle yapılan yönetimlerde tayin uygulaması yapılacak.

Binali Yıldırım, vekalet dönemini sona erdirecek
27 Mayıs 2016 Cuma 10:54

Başbakan Binali Yıldırım, bürokraside yaşanan tıkanmanın aşılması için çalışmaya başladı. Uzun zamandır bazı bakanlık ve bağlı kuruluşlar vekaletle yönetiliyordu. Bu sorunun aşılması için vekaletle yapılan yönetimlerde tayin uygulaması yapılacak.

Sıkıntı tayin ile çözülecek

65. Hükümet görevine son yılarda Kamu kurumları ve bakanlıklardaki üst düzey bürokrat tayinlerindeki sıkıntıların aşılmasıyla başlanacak. Başbakan Binali Yıldırım'ıın bakanlıklardaki müsteşar ve genel müdür düzeyinde yapılacak atamalar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare yaptığı ifade edildi.

65’inci hükümetin güvenoyu almasından sonra atamaların yapılacağı bildirildi. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın da, valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürleri için hazırlamış olduğu kararnamenin konusunda, AK Parti’nin kongresi öncesinde, Cumhurbaşkanı ile görüştüğü ancak partide yaşanan gelişmeler sebebiyle kararnamenin yeni hükümet dönemine bırakıldığı belirtildi.

Kulisde bazı isimler konuşulmaya başlandı

Hazırlanan kararnamenin yanı sıra Yıldırım’ın Başbakanlık bürokrasisinde bazı değişiklikler yapacağı ifade edilirken kulislerde, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu’nun yerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik’in adı geçiyor. Başbakanlık örtülü ödeneğin başına ise daha önce de bu vazifeyi yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in getirileceği kulislerde konuşuluyor. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi’nin ise Başbakanlık Basın Müşavirliğine kaydırılacağı iddia ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.