Bylock kullanan 530 asker gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen 530 TSK personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bylock kullanan 530 asker gözaltında
17 Aralık 2016 Cumartesi 22:29

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen 530 TSK personeli hakkında gözaltı kararı verildi. 58 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 91 şüpheli gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordinasyonunda Cumhuriyet Savcıları Gökalp Kökçü, Mesut Erdinç Bayhan ve Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, TSK bünyesinde ByLock kullandığı tespit edilen 280'i subay ve 250'si de astsubay olmak üzere toplam 530 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 58 ilde Terörle Mücadele, Kaçakçılık, Organize, Mali Suçlar ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 91 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve ByLock programı kullandığı tespit edilen bazı askerlerin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 1 dolar bulundu. Şüphelilerden 3'nün cezaevinde, 4 şüphelinin ise İngiltere ve KKTC'de bulunduğu tespit edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğini ve bekasını hedef alan PKK/KCK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir" denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.