Canikli'den Gülmen ve Özakça'nın iadesi için açıklama

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamudan ihraç edilenlerin talepleri ile ilgili açıklama yaptı.

Canikli'den Gülmen ve Özakça'nın iadesi için açıklama
25 Mayıs 2017 Perşembe 15:43

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın iadelerine yönelik açıklama yaptı. Kamudan ihraç edilenlerle ilgili gelen taleplerin incelendiğini belirten Canikli, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için  "Söz konusu şahıslarla ilgili (Nuriye Gülmen ile Semih Özakça) göreve iade edilecekleri ya da edilmeleri gerektiği yönünde hiçbir açıklamamız olmamıştır. Olamaz da zaten." dedi. 

Başbakan Yardımcısı Canikli, şunları söyledi:

"Daha önce Kanun Hükmünde Kararname ekinde ihraç edildiği için yargı yolu kapalıydı. Fakat OHAL komisyonunun çok yakında çalışmaya başlayacağını, müracaatlarını ve itirazlarını OHAL komisyonuna yapabileceklerini, buradan sonuç alamazlarsa daha sonra yargıya gidebileceklerini, yargı yolunun açıldığını dile getirdik. Daha önce yargı yolu kapalıydı. KHK ile ihraç edildiği için yargıya gidemiyorlardı. Orada taleplerini yargıya aktaramıyor, savunma yapamıyorlardı. Ancak şimdi onun önü açıldı. Bu gelişme çerçevesinde açlık grevini sonlandırarak itirazlarını, yargı yolu da açık olmak üzere OHAL işlemlerini inceleme komisyonuna yapmaları çağrısında bulunulmuştur

O şahıslarla ilgili de özellikle terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olduklarını gösteren belgeler ve bilgiler söz konusuydu. Bu bilgiler ışığında bizim onlara iade vaadinde bulunmamız söz konusu olamaz. Dolayısıyla onlara iade noktasında söz verildiği veya o anlama gelecek açıklamalar yapıldığı şeklinde bilgi kesinlikle doğru değildir."


Etiketler; #nurettin canikli
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.