Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı'nın nereye kadar devam edeceğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatının hangi bölgeye kadar devam edeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı'nın nereye kadar devam edeceğini açıkladı
26 Ekim 2016 Çarşamba 12:09

Sudan Dışişleri Bakanı Ibrahim Ghandour ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fırat Kalkanı Harekatı için önemli açıklamada bulundu.

Görüşmenin ardından sorulara cevap veren Çavuşoğlu, "Suriye rejimi, DEAŞ ile mücadele eden güçlere saldırıyor. Rejim ve destekçilerinin ajandasında ne olduğunu açıkça görüyoruz. Rejim güçlerinin ÖSO'ya saldırısı operasyonu durdurmaz. Fırat Kalkanı Harekatı devam edecektir. El Bab'a gidene kadar devam edecektir" diye konuştu.

Bunlardan ders alınmadığı açık

DAEŞ ile olan mücadelemizi saldırıların durduramayacağına değinen Çavuşoğlu, "Halep'ten El Nusra'nın çekilmesini istemek barışı sağlamak değil. Bu tür saldırılar bizim DAEŞ'e karşı mücadelemizi durdurmaz. Biz mezhepçi anlayışın ne kadar tehlikeli olduğunu Irak ve Suriye'de gördük. Bunlardan ders alınmadığı da açık. Haşdi Şabii'nin intikam duygusuyla orada olduğunu görüyoruz. Tel Afer'de bir saldırı olurda gerekli müdahaleyi yaparız. Oradaki Türkmen kardeşlerimize saldırı olursa buna sessiz kalmayız." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.