Cezaevlerinde FETÖ temizliği

FETÖ darbe girişimi sonrası ceza evlerine gönderilen darbecilere ilişkin Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Cezaevlerinde FETÖ temizliği
28 Temmuz 2016 Perşembe 13:34

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklananlar için Adalet Bakanlığı harekete geçti. Tutuklanan FETÖ mensuplarının cezaevine olası firarı veya "intihar" süsü verilmiş infaz ihtimaline karşı önlemler alınacak.

FETÖ mensuplarına yönelik temizlikte sıra cezaevi personeline geldi. Bakanlık, FETÖ'cüleri cezaevlerinden de ayıklayacak.

Alınacak bu tedbirle, darbe girişimine katıldıkları veya FETÖ üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderilen asker ve sivillerin, FETÖ bağlantılı personelin yardımı ile firar etme olasılıkları ortadan kaldırılacak. FETÖ'nün cezaevi personeli arasına sızmış kadrolarının temizlenmesi, pişmanlık indiriminden yararlanmak için itiraflarda bulunan bazı şüphelilerin can güvenliğini de sağlayacak. Böylece, itirafçıların konuşmalarının engellenmesi için "intihar" süsü verilmiş olası "infaz" veya "zehirlenme" ihtimalleri de engellenmiş olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.