CHP, KHK'ları AYM'ye götürecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamındaki KHK'ları Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için çalışma talimatı verdi.

CHP, KHK'ları AYM'ye götürecek
05 Eylül 2016 Pazartesi 09:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnameleri (KHK) Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için çalışma talimatı verdiği ortaya çıktı.

Başbakan'a uyarı mektubu

Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnameleri (KHK) Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için kurmaylarına geçen hafta talimat verdi. Talimat öncesinde karşı çıktığı OHAL kapsamındaki KHK'ların OHAL sınırı içerinde kalması için uyarı ve eleştirilere yer verilen mektubu Başbakan Binali Yıldırım'a gönderen Kılıçdaroğlu, mektubun gönderilmesi sonrasındaki süreçte herhangi bir gelişme olmadığından dolayı hazırlık için talimat verdiği belirtildi.

Son üçlü zirvede sunulacak

Başbakan Yıldırım uyarı mektubunu almasının ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak görüşme yapmış ve  uyarıları dikkate alacağını, konuyu hukukçu kurmaylarına incelettiği söyleyerek son üçlü zirvede de KHK'ların TBMM Başkanlığı'na sunulacağını dile getirdi.

Hazırlıklarda öncelik ordunun

Gönderilen mektubun ardından geçen sürede olumlu adım atılmamasından dolayı talimat veren Kılıçdaroğlu'nun başta ordunun yeniden yapılandırılması, askeri okulların kapatılması, GATA'nın sağlık Bakanlığı'na devri ile geçtiğimiz hafta yayımlanan KHK'yla getirilen belediyelere kayyum atanması düzenlenmesinin hazırlanılacak dosyada öncelikli olarak ele alınacağı öğrenildi.


Etiketler; #AYM #CHP #khk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Götürmese şaşardık