Cizre ve Yüksekova il oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Cizre'nin ve Yüksekova'nın il olması gerektiğini ifade etti.

Cizre ve Yüksekova il oluyor
11 Nisan 2016 Pazartesi 12:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbulda düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuştu. 

Güneydoğuda teröristlerden arındırılan ilçelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Diyarbakır Sur ilçesinin tarihi görünümüne yeniden kazandırılacağı ve burada bulunan vatandaşların huzur içinde yapılacak konutlarda yaşayacağını söyledi. 

Cizre ve Yüksekova il olmalı

Yüksekova ve Cizre hakkında konuşan Erdoğan, bu ilçelerin il olması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksekova'nın il olmasının doğru bir karar olacağını belirtti. 

Cizre'nin tarihi itibariyle il olduğunu söyleyen Erdoğan, Cizre'den bu hakkın alındığını, Cizre'nin yeniden il olması gerektiğini vurguladı. Şırnak'a il demenin mümkün olmadığını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak'a il demek mümkün değil. Cizre medeniyet, tarih kültür olarak bu yapıya müsait. Bu bölgeye yeni bir kimlik kazandırmak bizim görevimizdir" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melis - 8 yıl önce
peki cizre ve yuksekova il odugunda hakkarideki sirnaktaki okullarda il olacak olan cizre ve yuksekovaya mi gececek??
Avatar
Özlem - 8 yıl önce
Kesinlikle haklısınız reis böyle zeki ve akıllıca bir uygulama ancak sizden beklenir zaten ALLAH sizi başımız dan eksik etmesin