Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bırak bu işleri asıl olan nedir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katılan Erdoğan, "Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bırak bu işleri asıl olan nedir
08 Mart 2018 Perşembe 16:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'na katıldı. Programda konuşma yapan Erdoğan, "Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Değerli eşim, sayın Başbakan, saygıdeğer eşleri, bizi bugün milletin evinde yalnız bırakmayan ve Dünya Kadınlar Günü’nü birlikte kutladığımız saygıdeğer hanımefendiler, sizleri el kalbi duygularımla selamlıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından hazırlanan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın kadınlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Myanmar’da, dünyanın dört bir köşesinde mağdur, muhtaç duruma düşmüş tüm kadınlarımzıa rabbimden sabır niyaz ediyorum. Anneleri, babaları, eşleri, çocukları gözleri önünde katledilen tüm kadınların acılarını yürekten paylaşıyoruz. Bu durum karşısında sessiz kalmamız düşünülemez. Ülkemiz sığınan ve çoğunluğu kadınlardan, çocuklardan, yaşlılardan oluşan 4 milyona yakın mazluma sahip çıkıyoruz.

Okula gönderilmeyen kızlarımızın önünü açtık. Bu sayede erkek ve kız çocuklarımızın okullaşma oranları eşitlendi. Kadınların siyasete katılımında da tarihi kararlar aldık. Kadın milletvekili sayısı 2015 seçimlerinde 24'ten 81'e yükseldi. Kadınların oranı akademisyenler içinde yüzde 44'ü yargı mensupları içinde yüzde 31'i buldu.

Kadınlar insanlığın öğretmenidir

2018-2023 dönemini kapsayan kadının güçlenmesi eylem planı hazırlandı. Ülkemizde ilk defa böyle kapsamı bir strateji belgesi ortaya çıktı. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatını güçlendirmek için gerekenler bu belgede. Bu belge ile kadınların güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaların dayandığı bir yol haritası ortaya çıktı. Bu yol haritanıza göre düzeninizi kuracaksınız. Ekonomide kadınların yerini güçlendirme ve geliştirme gayreti içinde olacağız. Bir kez daha emeği geçenleri kutluyorum. Bu planın her aşamasını bakanlığımızla birlikte takip edeceğim. Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir. Kadınlarda zaten Allah vergisi bir kabiliyet olan güçlü bir sezgi var. Öğretmenlikle birleşince ömür boyumuzu sırtımızı yasladığımız hanımlarımız gözümüzün nuru kızlarımız ortaya çıkıyor.

Zeytin Dalı Harekatı

Bugün buraya gelirken sordum Son durumu aldım. Şu an itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3089. İnşallah Afrin'de bitecek. Biz işgal için girmedik, teröristlerden buraları temizlemek için girdik. İşimiz bitince orayı gerçek sahiplerine teslim edip döneceğiz.

O çok daha farklı

Her bir kanalı ayrı bir sorun adeta kanalizasyon haline dönüşmüş medyanın şerrinden evlatlarımızı yine kadınlar ve anneler koruyacak. Annenin bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır. Annesiz büyüyen çocukların durumu babasız büyüyen çocuklardan vahimdir. Çok anneler tanıdık. Annesiz yaşamak kolay değil. İnanın baba ölür bir iki gün ağlarsın. Ama anne ölünce... O çok daha farklı.

Bu milletten rahatsız oluyorlar

Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır. Akif'in sıralamasını tamamlamak gerekirse bunlara beş on medya maydanozunu da eklemek gerekir. Birileri ısrarla bizim analarımızı yanlış göstermeye çalışıyor. Ülkemizde kadınlarımızın hakları konusunda şahsım kadar duyarlı icraat ortaya koymuş bir başka siyasetçi var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman söylüyorum; üç çocuk diyorum. Birileri rahatsız oluyor. Neden biliyor musunuz? Bu milletten rahatsız oluyorlar.

Marjinalleri asla dikkate almayız

Son günlerde bakıyorsunuz, din adamı olarak ortaya çıkıp, ne yazık ki kadınlarla ilgili farklı açıklamalarda bulunan dinimizde yeri olmayan içtihatta bulunan kişiler çıkıyor. Farklı bir zamanda yaşıyorlar. İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmiyorlar. Bunlar başka asırda yaşıyorlar. İslam'ın önemi burada... İstisnaları genelleştirmek tarihin belirli bir dönemini günümüze taşımak sadece meseleyi sulandırmaktır. Eksikler elbette olabilir. Hatta yanlış da yapılmış olabilir. Bunların düzeltilmesi mümkündür. Sırf reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla dikkat çekmek için söylenen sözleri asla kabul etmeyiz. Hele bu tartışmayı dinimizin kavramlarıyla yürütmek inancımıza da dinimize de haksızlıktır. İstisnai bir takım uygulamaları anlatmaya kalktığımızda bir sürü şeyi kırıp dökmeniz kaçınılmazdır. Bırak bu işleri asıl olan nedir. Bizim mukaddes kitabımız Kur'an'dır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.