Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eğitimde kültürümüze uygun müfredatı uygulamalıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Modipol Üniversitesi mezuniyet töreninde katıldı. Erdoğan, ilk, orta ve lise müfredatının gözden geçirilmesi gerektiğini ve kültüre uygun yeni müfredatın uygunlanmasını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eğitimde kültürümüze uygun müfredatı uygulamalıyız"
04 Haziran 2016 Cumartesi 19:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medipol Üniversitesi mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, eğitim ve öğretim müfredatını eleştirerek, eğitimin fiziki altyapısını daha ileriye götürürken, içeriği konusunda aynı yolun kat edilmediğini belirtti.

Yeni müfredat kültürümüze uygun olmalı

İstanbul Medipol Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 13 yılda AK Parti hükümeti ile birlikte devrim niteliğinde hizmetler gerçekleştirdiklerini beyan etti. Erdoğan, ilk orta ve lise müfredatının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek,  "Geçtiğimiz 13 yılda devrim gibi hizmetler yaptık. Ama eğitimin fiziki altyapısını bu kadar ileriye götürürken içerik konusunda aynı mesafeyi kat edemediğimizi üzülerek görüyoruz. Öncelikle ilk, orta ve lise müfredatını baştan sona gözden geçirmemiz gerekiyor. Dünyadaki en son gelişmelerle birlikte tarihimize ve kültürümüze uygun yeni bir müfredatı ortaya koymalı ve uygulamalıyız" dedi.

"Her bilgiyi kayıtsız şartsız kabul etmeyecek, sorgulayacaksınız"

İstanbul Medipol Üniversitesi mezunlarına seslenen Erdoğan, Bilgi ve ilim sahibi olmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, her bilgiyi kayıtsız şartsız kabul etmemeleri ve sorgulamaları gerektiğini dile getirdi. Erdoğan,  "Size aktarılan her bilgiyi kayıtsız şartsız kabul etmeyecek, sorgulayacaksınız. İmam-ı Matüridi hazretlerinin yöntemine başvuracak, nakille birlikte aklıda kullanacaksınız. Kuran-i Kerim'de sık sık "Akletmez misiniz?" ifadesi geçer. Okuduklarınızı düşündüklerinizi hayata geçireceksiniz. Bizde maalesef 'Türk gibi başlayıp el gibi bitirmek' gibi bir deyim var. Ülkemizdeki en büyük sorun budur. Okuyarak başladığımız işleri sonuçlandırma sıkıntısı. Yani; takip,takip, takip. Bunu yapmadığınız sürece başarı yok" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.