Cumhurbaşkanı: Ey Rutte, sen daha demokrasiyi anlamamışsın

Cumhurbaşkanı, canlı yayında soruları yanıtladı. Hollanda Başbakanı Rutte'nin "Bu ülkenin patronu biziz" açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ey Rutte, sen daha demokrasiyi anlamamışsın" dedi.

Cumhurbaşkanı: Ey Rutte, sen daha demokrasiyi anlamamışsın
13 Mart 2017 Pazartesi 21:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı haber yayınında soruları yanıtladı.
 

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

Milletvekili sayısı 600'e çıkarılıyor. Bunu da anamuhalefetin başındaki zat eleştiriyor. Biz burada temsilde adaleti getirmek istedik. Temsil adaleti getirmek için AB ülkelerinde durumun nasıl olduğunu gözden geçirdik. Bir çalışma yapıldı. Üzerinde durduğumuz en önemli konu şu. Bunu buradan milletime duyurmak istiyorum. Anamuhaletin liderine de galiba anlatmamışlar. Ülkemizde 103 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Diğer ülkelere bakıyorsunuz daha düşük.Biz artık Türkiye olarak bunları aşalım istedik. Bu rakamlar ortadayken anamuhalefet başındaki zatın bu ifadeleri kullanması, dünya siyasetinden bihaber olduğunu gösteriyor.

HALK KENDİ BAŞKAN ADAYINI PARTİLERDEN BAĞIMSIZ SEÇEBİLEÇEK

Şimdi yeni bir şey daha geliyor. Seçim 5 yılda bir yapılıyor. Diyelim 100 bin kişi bir aday belirliyor. O seçim günü geldiğinde halk 100 bin kişiyi aday gösterebilir. İlan edilen günde vatandaş adayını çıkarabilir. İlla partilere bağlı olmayacak. ABD'de nasıl 5 yılda bir seçim yapılacağını vatandaş biliyorsa, benim vatandaşım da seçimin 5 yılda bir yapılacağını bilecek ve o gün geldiğinde 100 bin imzayla kendi adayını gösterebilecek. 

"MİLLET GÜVENOYUNU VERECEK"

Gensoru ve güvenoyu iktidarları hep tehdit etmiştir. Bu tehditle hükümet artık başbaşa olmayacak. Millet, seçim günü geldiğinde mevcut hükümete "yürü" diyorsa güvenoyunu almış demektir. Gensorunun geçmeyeceğini bildiklerine rağmen akşam yatıyorlar, sabah kalkıyorlar, gensoru veriyorlar.

"SEN DEMOKRASİYİ ANLAMAMIŞSIN"

Bir kişi ancak iki kez seçilebilecek. Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin patronu biziz' diyor. Altına da bu fakirin resmini koymuş, üstüne de çarpı işareti... ya ben patron değilim zaten. Benim ülkemin patronu millettir, millet ey Rutte. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın, bence demokrasiyi öğren. Hiçbir başbakan, patron olamaz. O ülkelerin patronu, demokrasilerde millettir. Bir defa 'patron benim' demek, milletine saygısızlıktır. Zaten bunlarda saygı yok ki ve biz bu ülkede hiçbir zaman patron olmadık, biz bu ülkede efendi de olmadık.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.