DEAŞ'ın El Bab'daki üssü imha edildi

TSK terör örgütü DEAŞ'ın El Bab'da bulunan üssü imha edildiğini açıkladı. Harekatta aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 18 DEAŞ'lı terörist öldürüldü.

DEAŞ'ın El Bab'daki üssü imha edildi
23 Aralık 2016 Cuma 18:03

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'a yönelik hava harekatı düzenledi. El Bab'taki hava harekatında 18 DEAŞ'lı terörist öldürüldü. DEAŞ'ın üs olarak kullandığı bölge imha edildi

Genelkurmay Başkanlığından, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Buna göre, Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatılan El Bab'da, aralarında sözde üst düzey yöneticilerin de bulunduğu terör örgütü DEAŞ grubunun toplantı halinde olduğu istihbaratının alınması üzerine, dün gece Hava Kuvvetleri Komutanlığınca hava harekatı düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla da El Bab'daki DEAŞ hedefleri imha edildi.

Hava harekatı sonucu, terör örgütüne ait toplantı yapılan karargah binası ve 51 hedef ateş altına alındı, 22 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi. DEAŞ'ın barınma, silah mevzisi ve savunma amaçlı kullandığı 37 bina, 3 cephanelik ve bir lojistik merkezi imha edildi. Görevlerini başarıyla gerçekleştiren jetler, emniyetle üslerine döndü.

Söz konusu hava harekatının ardından, DEAŞ mensuplarının büyük kayıplar verdiği, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu, teröristler arasındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı.

Terör örgütü DEAŞ'ın El Bab'daki varlığının, özenle yürütülen bir hedef çalışması sonrasında birer birer yok edildiği belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, sivillerin zarar görmemesi için hassas bir istihbarat çalışmasının yürütüldüğü, vurulacak hedeflerin birkaç noktadan teyit edildikten sonra akıllı mühimmatla vurulduğu bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.