Deniz Baykal'dan AKP iddiası

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referanduma az bir zaman kala AKP'li vekillerle ilgili bir iddia ortaya attı.

Deniz Baykal'dan AKP iddiası
04 Nisan 2017 Salı 11:48

Referanduma 12 gün kala CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Partili milletvekilleri için bir iddiada bulundu. 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda AK Parti'li bazı vekillerin hayır diyeceğini iddia eden Baykal, "16 Nisan'da Hayır çıkarsa İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi o sevinci yaşayacağız" dedi.

İşte Deniz Baykal'ın AKP'li vekillerle ilgili iddiası

"Bu anayasa tartışması milletin ihtiyacından kaynaklanan bir tartışma değildir, milletin böyle bir ihtiyacı olduğuna dair hiçbir gözlem yoktur. Bu tabandan yukarıya istenen bir talep değildir, yukarıdan aşağıya empoze edilmek istenen, Türkiye’ye dayatılan bir projedir.

İmza atanlara sorduk ’bunu kim hazırladı?’ ’valla bilmiyorum’ dedi. ’Sen imza atıyorsun’ dedik. ’Boş kağıda imza atıyorum’ dedi. Türkiye’nin yüz yıllık geleceği için önem taşıyan bir belge, böyle bir belgeyi boş kağıda imza atarak başlatırsan varacağı sonuç budur.

Kimin hazırladığı belli değil. ’Nedir bu?’ dediğimizde ’ Yahu hiç sorma, ben söyledim kendilerine gelirse oy vereceğim’ bu anlayışla geçti arkadaşlar. O arkadaşlar mecliste oy verdiler ama yarın seçmen olarak çok farklı bir tercih kullanacaklar. Çünkü yanlış olduğunu biliyorlar. Bu bizim vatandaş olarak konuşacağımız bir konu bu parti meselesi değil."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.