Devlet Van Esnafının Zararını Karşılayacak!

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay'dan konu ile ilgili açıklamasında, Van’daki patlama sonucu zarar gören esnafın zararının devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Devlet Van Esnafının Zararını Karşılayacak!
14 Eylül 2016 Çarşamba 12:01



AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis noktasına yapılan saldırının ardından  Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde Çaldıran’ın Tendürek bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden korucu ailelerini ziyaret ettikten sonra AK Parti tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törene katılan Bakan Soylu, kayyum atamalarına değinerek, belediyelerin para harcamaları karşısında sessiz kalamayacaklarını söyledi. Bayramların barışa atılmış bir adım olduğunu ifade eden Soylu, “Her bayram özümüzü yeniden keşfetmek ve bir birimizi yeniden anlamaktır. Sevgimiz hiç bitmeden artırmaktır. Her bayram küskünlüklerin ve tatsız olayların ortadan kaldırılması demektir” dedi.

15 Temmuz’da yaşanan darbe olayından sonra milletin birlik ve beraberlik içerisinde sokağa çıktığını ifade eden Soylu, “15 Temmuz bizlere millet olmanın önemini anlattı. 27 gün boyunca yaşadığımız heyecan ve birliktelik, bizlere bunları anlattı. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle bizim birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu bir kez daha bizlere anlattı. Vanlılara bunun için minnettarız. Sizin tanklarınız, F16’larınız varsa, bizimde iman dolu göğsümüz var. Van’da, Muş’ta, Erzurum’da milyonlarca insanın dışarıda olduğunu duyduk. Biz insanlığımızın, milletimizin ve yarınlarımızın sahibi olduğumuzu yeniden ortaya koyduk. Sizlere; her an Vanlıları düşünen ve hepimizi tek tek arayarak, ‘Van’ıma ne oldu’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım’ın selamını getirdim” dedi.

Van’da yaşanan çatışmalar ve saldırılarla ilgili konuşan Atalay şunları söyledi:
“PKK lanet terör örgütüdür. Bu lanet onların üzerine olsun. Bunların Van’a güçleri yetmedi. Bunlar Van üzerinde büyük oyunlar oynadı, ancak çukur kazamadılar. Vanlılar buna izin vermediği için bunlarda huzur bozmak için çalışıyorlar. Daha önce emniyet müdürlüğümüz önünde bir patlama oldu. 2 sivil ve 2 polisimiz şehit oldu. O iki sivil, evlerini geçindirmek için çalışan gençlerdi. Daha sonra Tendürek’te bir çatışma oldu ve çok sayıda şehidimiz oldu. Daha sonra dün yine AK Parti, polis noktası ve esnafımızın olduğu yerde bir patlama oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Esnafımız orada büyük zararlar gördü. Valiliğimiz yine hasar tespitine başladı. İnşallah buradaki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bunun için çalışıyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından partililerle bayramlaşan Bakan Soylu daha sonra Van’dan ayrıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.