Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert tepki

Türkiye ve Almanya arasındaki diplomatik krize ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert tepki
03 Mart 2017 Cuma 10:28

Almanya ile diplomatik krize ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Almanya'da PKK'ya izin verdiği halde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemek istediği mitinge izin verilmemesini sert dille eleştirdi. Çavuşoğlu, "Bizimle ilişkilerimizi sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız." diye konuştu.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil.

 - Gelin ortak hareket edelim. Seçim öncesi popülizmden uzak durun. Bizimle ilişkilerimizi sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Karşılığını hiç çekinmeden veririz.

-  Karşılığını hiç çekinmeden veririz. O zaman gerisini siz düşünün.

- Yıllara dayanan müttefikliğimizi, dayanışmamızı ortadan kaldırmak istiyorsanız Türkiye de bunun altında kalmaz.

- Teröristlere izin verip Cumhurbaşkanımıza ve bakanlara izin verilmemesi Avrupa'daki çifte standardını gösteriyor.

- Terörist başlarına izin veriyorsunuz, TC Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na izin vermiyorsunuz. Bunun izah edilir bir yanı yoktur.

- Şimdi ise son dakikada belediyeler iptal etmeye başladı toplantıları. Bu tesadüf değil. Alman derin devletinin sistematik bir uygulaması haline geldi. Neden? Türkiye'nin burada kampanya yapmasını istemiyorlar çünkü onlar da hayır için çalışıyorlar. Güçlü Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar.

- Büyükelçimizi bakanlığa çağırmaları ve orada söyledikleri, özrü kabahatinden büyük. Neymiş, Türk bakanlar Almanya'ya gittiği zaman kendi muhataplarıyla da görüşmek durumdalarmış. Siz TC'nin bakanlarıyla görüşmek istiyorsanız adam gibi talepte bulunursunuz biz de memnuniyetle görüşürüz. Böyle dayatmayla görüşmeyiz.

- PKK/PYD herkesin düşmanı, insanlığın düşmanı. Kuzey Kırak'taki bölgesel yönetime karşı da tehdittir. Hatta bazı ülkeler tarafından da kullanılmaktadır. Türkiye'ye bir tehdittir. PKK'ya karşı Irak'ta ortak hareket edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.