Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın: "17-25 Aralık’ta mesele dershane değildi"

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Ylaçın, Kilis'te önemli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın 17-25 Aralık tarihlerinde Türkiye'ye küresel bir oyun oynanmaya çalışıldığını ve meselenin dershane meselesi olmadığını dile getirdi.

Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın:  "17-25 Aralık’ta mesele dershane değildi"
23 Haziran 2016 Perşembe 16:00

Kilis'te bulunan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye son 10 yıl içerisinde 7 defa darbe girişiminin yapıldığını ifade eden Ali Yalçın, bunların en sıkıntılı olanı 17-25 Aralık tarihinde yapılmaya çalışılan darbe girişimi olduğunu belirtti. Paralel örgütün, devletin çeşitli birimlerine sızarak, devlete diz çoktürtmeyi hedefleyen darbe girişimi ile ilgili; "Bir güç zehirlenmesiyle, ulaştığı alan itibarıyla bir güç zehirlenmesine giderek, hiç kimsenin tahmin etmediğim travmalara sebebiyet verdi. Kendisine umut bağlayarak hizmet beklerken himmet duyguları gereği imkanlarını seferber eden insanların da hayal kırıklığına sebep oldu. Bu süreç henüz tamir edilebilmiş değil." şeklinde konuştu.

Türkiye dost-modern darbeyi 17-25 Aralık'ta gördü

1725 Aralık darbe girişiminin Türkiye'nin en ağır travmalarından birisi olduğuna dikkat çeken Ali Yalçın, "17-25 Aralık Türkiye'nin yaşadığı en ağır travmalardan bir tanesi çünkü bu ülke post modern darbeyi gördü ama dost modern darbeyi 17-25 Aralıkla görmüş oldu. Gezi'de meselenin ağaç olmadığını ifade edenler gibi, 17-25 Aralık’ta mesele dershane değildi." dedi.

Ali Yalçın, Türkiye'ye karşı küresel bir operasyon yapılmaya çalışıldığını, bununda bir cemaat üzerinden gerçekleştirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi. 

Alt tarafı ibadet, orta kısmı ticaret, üst kısmı ihanet 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Ali Yalçın, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi, bu olay 3 boyutlu. Alt tarafı ibadet, orta kısmı ticaret, üst kısmı da ihanet içerisinde olan bir yapı söz konusu. Dolayısıyla ibadet duygusuyla, halisane duygularla bulunan insanların bu anlamda ötekileştirilmesi söz konusu olamaz." şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.