Eğitim-Bir-Sen Başkanı: ''Okulların gerekirse 1 hafta geç açılması sorun oluşturmaz''

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Başkanı: ''Okulların gerekirse 1 hafta geç açılması sorun oluşturmaz''
09 Eylül 2016 Cuma 22:33

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Ali Yalçın, 2016-2017 yılı eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrenci ve velilerin sıkıntı yaşamaması için MEB'in gerekli tedbirlerin alması gerektiğini söyledi. Yalçın, “Bakanlık yetkilileriyle sürekli görüşme halindeyiz. Okulların gerekirse bir hafta geç açılması MEB açısından bir sorun oluşturmaz, önemli olan eğitimin eksiksiz ve kaliteli bir şekilde sağlanmasıdır. Bakanlığın bu konuda tedbirleri aldığı kanaatindeyim” dedi.

Terör örgütlerinin gelecek adına eğitimi ana üs olarak seçtiğini belirten Yalçın, “Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor. Ülkemizin tarihin en kanlı darbe girişimin yaşadı. Milletimizin feraseti ile darbe amacına ulaşılamadan ber taraf edildi. 3 milyon 200 bin kamu görevlisinin yaklaşık 1 milyonu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunuyor. Teröre bulaşan, bir şekilde ilişki kuran, kontak halinde olan, propaganda yaparak devleti zafiyete uğratan kamu görevlilerinin devletle ilişiği kesiliyor. Biz Memur-Sen olarak, kamudan FETÖ ve diğer örgütlerle ilişkisi olanların temizlenmesini destekliyoruz. Öte yandan bu temizlik yapılırken, mağduriyetlere yol açılmamasını, varsa geçtiğimiz süreçte mağdur olan bunlarında görevine iadesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuz dağ - 8 yıl önce
Milli eğitim bizi açığa aldı.insanlar bizi suçladı. Herkese bir yafta yapıştırdılar. Haber kanalları da aynen hakaret ve suçlamalara devam ediyor.Aklınıza hani kanıtınız var mı? Demek gelmedi mi hiç?
Avatar
eda - 8 yıl önce
yaa simdi okullar 1 hafta gec mi acilacak lutfen meb aciklama yapsin cunku okullarin acilmasina 1 gun kaldi bencede gec acilsin cunku kitap ve ogretmen eksigi var