Eğitim-Bir-Sen: Gençlerin sorunlarını çözmeye yönelik adım atılmalı

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı İlyas Kaya, başka illerden gelen öğrencilerin yurt ve ulaşım sorunların artık çözüme ulaşması gerektiğini dile getirerek "yetkililer sorunların çözümü için adım atmalıdır” diye belirtti.

Eğitim-Bir-Sen: Gençlerin sorunlarını çözmeye yönelik adım atılmalı
21 Ağustos 2016 Pazar 14:03

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı İlyas Kaya, üniversite öğrencilerin yaşadıkları yurt ve ulaşım sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunarak bu sorunların çözüme kavuşması gerektiğini ve yetkililerinde adım atması gerektiğine değindi.

Bursa Şube Başkanı Kaya, başka illerden gelen üniversite öğrencilerini yurt ve ulaşım ile ilgili büyük sorunlar yaşadığını belirterek, “Şehrimizi tercih eden öğrencilere, bu ülke için kıymetli olduklarını hissettirmemiz lazım. Bursa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve varlıklı aileler taşın altına elini sokmalı, yetkililer sorunların çözümü için adım atmalıdır” diye konuştu.

Kaya, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) bazı yerleşkelerinin üniversitelerin yerleşkelerine çok uzak olduğunu vurgulayarak, “Bu durum öğrencilerimizin fiziksel imkânları kullanabilmesini kısıtlıyor. Gece kütüphanede çalışmasını yapmak zorunda olan öğrenciler akşam saatlerinde kaldıkları yerlere gidebilmek için erkenden yola çıkmak zorundalar, çünkü akşam 21.00’den sonra pek çok yere otobüs seferi yapılmıyor. Bu konunun da çözüme kavuşturulması gerekmektedir." ifadesinde bulundu.

Üniversite öğrencilerinin kaldıkları yurtlarda çalışma odalarının bulunmadığını veya yeterli sayıda olmadığına değinen Kaya, “İbadethanelerin tefrişat ve büyüklüğü yetersiz. Milli ve manevi hassasiyetlerimizi gözeteceksek, yurtlarımızı buna göre dizayn etmemiz lazım. Devletin görevlendireceği kişiler haftalık seminer ve söyleşiler yapmalı, gençliğin içinde olduğu sorunları hem tetkik hem de çözme gayreti içinde olmalıdır” dedi.


Etiketler; #öğrenci #yurt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.