Eğitim durumu, tayin reddini durdurdu.

Kırıkkale'de görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi, Ankara’ya tayin olmak için başvuru yaptı. Ancak Ankara'da kadronun dolu olduğu gerekçesiyle tayin talebi reddedildi. Tayin reddi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı ve tayin başvurusunun reddedilme işleminin yürütmesini durdurdu.

Eğitim durumu, tayin reddini durdurdu.
10 Ocak 2017 Salı 21:50

ÇALIŞANIN EĞİTİMİNDEN MAHRUM KALMASI HUKUKA AYKIRIDIR

Kırıkkale'de görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi, eğitim durumundan Ankara’ya tayin olmak için yaptığı başvurunun Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yer alan standardın uygun olması kaydıyla düzenlemesine atıfta bulunarak Ankara ilinde kadro sayılarının dolu olması nedeniyle tayin talebini reddetmesi üzerine sendika tarafından dava açıldı. Açılan davayı görüşen Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi verdiği kararda idarenin red gerekçesi olarak Ankara’da dolu kadro olması ve çalışana görev yerinde ihtiyaç duyulmasını belirtmişse de Ankara iline tayin yapılmadıkça davacının  öğrenim hayatını devam ettiremeyeceğinin açık olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu biyoloji bölümünün de laborant için üst öğrenim olduğuna vurgu yapılan kararda “ Davacının öğrenim hayatına devam ederek anayasada yer alan eğitim hakkını kullanılmasında kamu hizmetinin gerekleri yönünden daha üstün bir kamu yararı olduğu görüldüğünden davacının eğitim ve öğretim hakkından yoksun kalması sonucunu doğuran işlemde hukuka uyarlılık bulunmamaktadır' denilerek söz konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.