Ehliyet alacaklar dikkat - Yeni düzenleme yapıldı

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle değişiklik yapıldı. Değişiklikte direksiyon uygulama sınavına giren ve ilk dört sınavda başarısız olanlar için yeni sınav yapılacağına yer verildi.

Ehliyet alacaklar dikkat - Yeni düzenleme yapıldı
08 Mart 2017 Çarşamba 13:07

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde direksiyon eğitimi ve sınav süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önemli değişiklikler yapıldı.

Yeni yapılan düzenlemelere göre ilçe faaliyet gösterecek olan sürücü kursu sayısı, bakanlık tarafından TÜİK'in her yıl belirlediği nüfus sayılarına göre tespit edilecek. Nüfus sayısı eğer 10 bin ile 20 bin arasında ise 1, 20 bin ile 30 bin arasında ise 2, 30 bin ile 50 bin arasındaysa 3, 50 binden fazla ise  her 50 bin nüfus için 3 kursun açılması öngörülüyor. Eğer ilçede 10 binden az ise kurs açılmayacak.

Kurs açılımı ile ilgili ilan yayınlandığında ön başvuru yapılacak. Bakanlık ön başvuruları modül üzerinden alacak.

Sürücü kurslarına ceza

Sürücü kursları tarafından yapılan ön sınavda başarılı olduğu halde bakanlık saınavında başarısız olan kursiyerlerin oranı yüzde 55´in üzerinde olması durumunda kursa idari para cezası uygulanması yeni düzenlemede yer aldı. Sadece bu kurslar değil Her yılsonunda valiliklerce oluşturulacak komisyon tarafından belirlenen taban kayıt ücretine aykırı hareket eden kurslara da idari para cezası uygulaması yapılacağına yer verildi.

Başarısız kursiyerlere bir şans daha

Manuel vitesli araçlarda direksiyon uygulama sınavına giren ama ilk dördünde başarısız olan kursiyerler, istedikleri takdirde otomatik vites araç sınavına girebilecekler. Bu sınavda da kursiyerlerin dört sınav hakkı bulunacak.


Etiketler; #sınav #ehliyet
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.