Emine Erdoğan: Kadınlarımıza her alanda geniş bir alan açmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar" adlı programda yaptığı konuşmada "Toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırarak adil bir toplum var etmeliyiz. Kadınlarımıza her alanda geniş bir alan açmalıyız" dedi.

Emine Erdoğan: Kadınlarımıza her alanda geniş bir alan açmalıyız
09 Mart 2016 Çarşamba 13:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar" programına katıldı.

Emine Erdoğan, "Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar" programında yaptığı konuşmada, tarihe iz bırakan valide sultanların analara örnek olduğunu, gönlü geniş, eli açık nesiller yetiştiğini belirterek "Türkiye'nin şefkat eli, bugün dünyanın her yerine uzanıyor. Ülkemiz, bugün dünyanın en cömert ülkesi olarak anılıyorsa bunda bu tarihi mirasın izleri vardır. Tarihimizde kadınların bu kadar önemli vakıf hizmetlerinde bulunmaları, onların mülk edinebildiklerini ve bunu özgürce tasarruf edebildiklerini gösteriyor. Bu, kadın haklarının medeniyetimizde ne kadar köklü biçimde yerleşik olduğuna işarettir. Bu mirası sürdürerek bugün de kadınlarımızın etkinliğini arttırmak durumundayız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırarak adil bir toplum var etmeliyiz. Kadınlarımıza siyasetten akademiye, iş dünyasından sanata her alanda geniş bir alan açmalıyız" ifadesinde bulundu.

Program öncesinde Erdoğan, Bakan Sarı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde yer alan 45 eserin bulunduğu sergiyi gezdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.