Erdoğan'dan, 'Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Erdoğan'dan, 'Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümü' mesajı
26 Aralık 2016 Pazartesi 17:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımladığı mesaj şu şekilde;

“Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi, Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biri olmuş; Anadolu’nun küçük bir şehri olan Ankara, istiklal mücadelemizin yönetildiği bir merkez haline gelmiştir.

Gazi Mustafa Kemal ve Heyet-i Temsiliye üyelerini büyük bir coşku, heyecan ve umutla karşılayan Ankara, millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Cumhuriyetimizin temel kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yapmıştır.

Milli mücadele boyunca canı pahasına vatan ve bayrağına sahip çıkan Ankara, Cumhuriyet’in ilanından sonra da ülkemizin ilerleme ve gelişmesine öncülük etmiş, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasında yerini almıştır.

27 Aralık’ta Gazi ve arkadaşlarına birlik ve beraberlik içinde kucak açan Ankaralılar, 15 Temmuz’da darbe girişimcilerine karşı da büyük bir direniş göstermiş, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiğimiz merkez olmuştur.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Ankaralıları en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.