Erdoğan, Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın son sözlerini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar buluşmasında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün Şırnak Uludere'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yazdığı şiiri okudu ve son konuşmada kendisine söylediği sözleri anlattı.

Erdoğan, Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın son sözlerini anlattı
01 Haziran 2017 Perşembe 21:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yaptı. Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

Aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 askerimize ve Lice'de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet dliliyorum. Aydoğan Aydın'ın 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği güçlü bir duruşu olmuştu. Kato dağındaki operasyonları yürüten Aydın müstesna bir komutan olduğunu göstermiştir.

Eğer biz bugün   ayyıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit Tümgeneralimiz Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında henüz bir üsteğmen iken yazdığı Hanke'ye Ağıt şiirini paylaşmak istiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet oldun. 1 hafta önce İçişleri Bakanımız Soylu ile beraberken kendisi ile telefonda görüşmüştük. 'Bizim mücadelemiz sadece burası ile değil. Burada başarılı olunca İstanbul'da, Ankara'da, yurdumuzun dört bir yanında başarıya ulaşacağız' demişti. Bir kez daha terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitleri rahmetle yad ediyorum.

SERT TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Bir orduyu baştan sonra donatacak kadar bu büyük silahları bu mühimmatı terör örgütlerine verenlerin amacı nedir. Kimse kimseyi kandırmasın. Amacın Türkiye'yi bölmek parçalamaktır. Geriye doğru dönüp bakınca terörle mücadelemizin niçin arzu ettiğimzi biçimde ilerlemediğini daha iyi görüyoruz. Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmaz.

Suçüstü yakalandıkları halde mahkemede ne diyorlar duymadım görmedim diye üç maymunu oynuyorlar. Kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklar. Kendilerine verilen dış destekler olmasa Türkiye yıl sonuna kadar terör örgütlerini eylem yapılamaz hale getirecek güce sahiptir. Bundan sonra da topraklarımıza Suriye tarafından en ufak bir saldırı olursa sağa sola bakmadan gereğini yaparız, kimse endişe etmesin. Yüzümüze gülenlerin arkamızdan neler çevirdiğini çok iyi biliyoruz.

Türkiye 5 bin terör şüphelisini sınır dışı etti. 53 binine ülkeye giriş yasağı koydu ama Avrupa ülkelerinden ciddi bir istihbarat alamamıştır hatta korumuşlardır. Bakınız Amerika'da bugüne  
kadar alışılmış bir gelenek var hemen hemen her Ramazan'da Dışişleri Bakanları iftar verir ama bu Ramazan'da iptal etti. Hani nerede hani ayırımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz? Peki bu yaptığın nedir? Tabi bizim de bakışımız değişiyor biz uygulamaya bakarız. Sadece inancından dolayı saldıran kişi veya kişiler teröristtir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.