Erzurum ve Hakkari Çukurca'dan acı haber: 3 Şehit, 7 asker yaralı

Erzurum ve Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında şehit haberleri geldi. Erzurum'da 1 askerimiz şehit düşerken, Hakkari Çukurca'da 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Erzurum ve Hakkari Çukurca'dan acı haber: 3 Şehit, 7 asker yaralı
17 Haziran 2017 Cumartesi 16:45

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'nın tuzakladığı el yapımı patlayıcı askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Hain terör saldırısında 2 asker şehit oldu, 7 askerimiz ise hafif yaralandı.

Çukurca'da Güven Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonlar sürüyor. Gerçekleşen operasyon kapsamında 5 terörist etkisiz hale getirildi. Arama tarama faaliyeti yürüten  askerlerin geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı patladı Patlamada 2 asker şehit oldu, 7 asker hafif yaralandı.

Yaralı askerler, Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Erzurum'dan acı haber: 1 şehit

Eruzurum Şenkaya'da faaliyet gösteren PKK'lılara yönelik operasyonlarda 1 askerimiz şehit düştü. Konu ile ilgili Erzurum Valiliği açıklamada bulundu. 

"İcra edilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19 operasyonunda 17 Haziran'da saat 10.00 sıralarında Şenkaya ilçesinin Çamlıalan kırsalında terör örgütü mensupları ile temas sağlamıştır. Çatışma sonucunda 3 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiş olup operasyon devam etmektedir. Operasyonda birer kanas, biksi ve kalaşnikof silah ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi."

Teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü bölgeden şehit haberi geldi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan bir asker, ambulans helikopterle Erzurum'a getirildi.

Helikopterde kalp masajı yapılarak hayata döndürülmeye çalışılan asker, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.