Eski MEB Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı oldu

65. Hükümetin kabine listesi AK PArti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafindan Beştepe'de açıklandı. Kabinede en göze çarpan değişiklik 64. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevini yapan Nabi Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığına kaydırılması olduç Peki Nabi avcı kimdir?

Eski MEB Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı oldu
24 Mayıs 2016 Salı 14:25

AK Parti Genel Başkanı ve yeni başbakan Binali Yıldırım 65. Hükümetin yeni bakanlar kurulu kabinesini açıkladı. Kabinede yeni isimlerin olduğu göze çarparken, 64. Hükümette başka görevde bulunan isimler yeni bakanlıklara kaydırıldı. Şüphesiz en göze çarpan Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Milli Eğitim Bakanlığına kaydırılması ve Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmesi oldu.

64. Hükümette Milli Eğitim Bakanı olan ve yeni hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığına kaydırılan Nabi Avcı kimdir?


Nabi Avcı Kimdir?




Nabi Avcı, 8 Ekim 1953'te Bilecik'te doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Habibe'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu.

Nabi Avcı, 64. Hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.