Evvel refik badel tarık ne demek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MYK toplantısında Ak Parti kongresinde aday olmayacağını açıklamasının ardından yaptığı konuşmada ''Evvel refik, badel tarık'' cümlesini kullandı. Manidar bir anlamı olan Evvel refik, badel tarık ne demek? Refik ne demek? Tarık ne demek?

Evvel refik badel tarık ne demek?
05 Mayıs 2016 Perşembe 21:40

Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Davutoğlu neden AK Parti kongresinde aday olmayacağını açıkladı.
Başbakan Davutoğlu'nun sözleri şu şekilde:
''Evvel refîk, badel tarîk''. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olduğuna emin olmak isterim. Benimle olmadıkları zaman bunu bana söylemelerini isterim. Son MKYK'da yaşananlar, takip edilen yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştırmadım. Eğer refik önemliyse ve hedef önemliyse hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyor. Bu anlamda yaptığım muhasebe ve Cumhurbaşkanımız dahil siyasi tecrübesine dahil bütün dostlarımızla yaptığımız istişare neticesinde, AK Parti'nin birliği için Genel Başkan değişmesini doğru buldum. Önümüzdeki olağanüstü kongrede bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum. Grup konuşmasında bunu zaten ifade ettim.

Evvel refik badel tarik:Önce yoldaş, sonra yol anlamına gelir. Peygamber, bir hadîsinde buyuruyorlar ki: ''Önce selam, sonra kelam.'' (önce sizi selamlıyorum.) yine peygamber-i ekber buyuruyor ki: ''Önce refîk, sonra tarîk.'' (önce yoldaş, sonra yol.)


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.