Faizler Yükselişte

Son bir hafta içinde mevduat faizleri ve kredi fazileri en az iki puan artış gösterdi.

Faizler Yükselişte
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Piyasalarda yükselen dövizlerle risk ve belirsizliklerin had safhaya çıktığı şu günlerde ekonomi de kırılganlaşmaya başladı. En son gelen rakamlara göre piyasalarda mevduat faizi ve kredi faizi aşırı derecede artış gösterdi.

Bankalardan çekilen paralar ve piyasada dolar değerlenmesiyle birden buharlaşan milyonlarca Türk Lirası bankaları zorlamaya başladı. Kredi faizlerini arttırarak risk primlerini düşürmeye çalışan bankalar son olarak para akışını arttırmak için faizleri de arttırmak zorunda kaldı.

Özellikle yabancı yatırımcının borsadan çekilmesi ve iki büyük bankanın hisselerindeki muazzam düşüş ekonomi çevrelerinde kötü yorumlanırken borsadaki toplam çıkış ve dövizdeki yükseliş endişeye sevk ediyor. Mevduat faizleri son bir haftada yüzde 10 seviyelerinden yüzde 13 seviyelerine kadar çıktı.

Diğer yandan beklenen enflasyon ve gelecek piyasa verilerindeki beklenti değerlerini her gün güncelleyen ve negatife çeviren piyasalar bu fiyatlandırmayla da para ve maliye politikalarını zora sokuyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.