FETÖ'nün il sorumlularına operasyon: 13 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün il sorumlularına yönelik Mersin merkezli 8 ilde polis ekiplerince operasyon yapıldı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 38 şüpheliden 13'ü gözaltına alındı.

FETÖ'nün il sorumlularına operasyon: 13 gözaltı
22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:40

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'nün il sorumlularına yönelik yapılan operasyon hakkında açıklama yaptı. Açıklamada 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca yapılan hain kalkışma teşebbüsü ile anayasal düzeni değiştirmek ve bu terör örgütüne üyelik suçlarından, örgüte yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgüt içerisinde sorumlu il imamı, büyük bölge sorumlusu, küçük bölge sorumlusu, yurt sorumlusu, eğitim danışmanı, Fetö kurumları sorumlusu, bölge talebe sorumlusu, gazete sorumlusu, sohbet ve ünite sorumlusu düzeylerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. 

Eş zamanlı operasyonlarda, Mersin il merkezinde 3, Silifke ilçesinde 1, Hatay’da 1, Eskişehir’de 1, İstanbul’da 2, Ankara’da 1, Konya’da 1, Malatya’da 1 ve Osmaniye’de 2 kişi olmak üzere toplam 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Operassyonda arama ve el koyma çalışmaları halen devam ediyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.