FETÖ sanığı akademisyenlere hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında akademisyenlerinde aralarında bulunduğu 9 kişiye hapis cezası verildi.

FETÖ sanığı akademisyenlere hapis cezası
25 Mayıs 2017 Perşembe 17:51

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan akademisyenlerinde içerisinde bulunduğu şüphelilere yönelik açılan davanın duruşması Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu akademisyenler A.A, İ.H.T, D.A, B.Ö, E.A, M.N.İ, H.D ve K.G ile tutuksuz yargılanan öğretmen H.Ü ve avukatları katıldı.Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan K.G'ye 3 yıl 1 ay 15 gün, H.Ü'ye 5 yıl, A.A, İ.H.T, D.A, B.Ö, E.A, M.N.İ ve H.D'ye 6 yıl 3'er ay hapis cezası vererek, tutuklu sanıkların tümünü tahliye etti.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinde 31 Aralık 2015'te akademisyen olarak göreve başlayan B.Ö. savunmasında, "Bu işleri başıma açan, ben abi demiyorum, annemin oğlu, İ.Ö'dür. Fetullah'ın kölelerindendir. Kapatılan Mevlana Üniversitesinde genel sekreterdi. 17-25 Aralık sürecinden sonra kendisini defalarca bu örgütten ayrılması, yanımıza dönmesi için aradık ama ikna edemedik. Fetullah Gülen'e körü körüne bağlıdır. Eşini bile bu şebekenin abilerine seçtirecek kadar kördür. İnternet hattımdan ByLock indirildiği belirlenen tarihte de bayram tatiline gelmişti. Annem benim yanımda kalıyordu. Annemi ziyarete geldiğinde benim evimde kaldı. Benim internet hattımdan ByLock'u indirmiştir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.