Fransa'dan Türkiye'ye Musul daveti

25 Ekim'de Paris'te düzenlenecek olan Musul toplantısına Türkiye'de davet edildi.

Fransa'dan Türkiye'ye Musul daveti
18 Ekim 2016 Salı 19:04

Fransa, 25 Ekim'de Paris'te düzenlenecek olan Musul toplantısına Türkiye'yi de davet etti. Paris'teki Musul toplantısına Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın katılacak.

Fransa Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre Musul toplantısında ortak operasyonla ilgili durum değerlendirmelerin yapılacağı bildirilirken bu toplantı 12 ülkenin savunma bakanının katılımı ile gerçekleşecek. İran'ın toplantıya davet edilmediğini söyleyen Fransız Dışişleri Bakanı Ayrault, “Savaşı kazanmak gerek ancak barışı da kazanmamıza imkan sağlayacak yollara da bakmamız gerekir.” diye konuştu.

Önceliklerinin Musul'da ve civarındaki köylerde sivil halkın korunması, onlara insani yardımın ulaştırılması olduğunu vurgulayan Ayrault, Irak yönetiminin ayrıca Musul ve bölgesinde bir istikrar planını hazırlaması gerektiğini söyledi. Ayrault, Musul'dan kovulacak DEAŞ teröristlerinin Suriye'ye kaçmasının endişe yarattığına değindi.


Etiketler; #türkiye #musul
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.