Gaziantepli öğrenciler dünya birincisi oldu

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Tekin Orkun Hengirmen, Ali Kağan Akbaş, Süleyman Solmaz ve Cemil Serden Şahin, felç olan arkadaşlarına yardımcı olmak amacıyla tasarladıkları robotla, Dünya Robot Yarışması'na katıldı.

Gaziantepli öğrenciler dünya birincisi oldu
05 Nisan 2016 Salı 12:26

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Tekin Orkun Hengirmen, Ali Kağan Akbaş, Süleyman Solmaz ve Cemil Serden Şahin, felç olan arkadaşlarına yardımcı olmak amacıyla tasarladıkları robotla, Dünya Robot Yarışması'na katıldı. 12-13 Mart'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen yarışmada Gaziantepli öğrenciler, 50'den fazla ülkenin 644 robotla katıldığı yarışmada, serbest kategoride dünya şampiyonu oldu.
10. sınıf öğrencilerinin tasarladığı robot özellikle boyundan aşağısını hareket ettiremeyen felçli kişiler için yapıldığı ve felçli kişiler bu robotla ufak bir baş hareketi sayesinde istedikleri yöne hareket ettirebilecek. Vücutlarının belli bölümünü kullanabilen kişilerin de robot sayesinde kafa veya tek parmakla kullanılabilen joystick (kumanda kolu) aracılığıyla ekrana yazma fırsatından yararlanabilecekler.
Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi müdürü Ercan Yüksel, öğrencilerinin, öğretmenleri Harun Bayseçkin ve Fatih Mehmet Günaydın danışmanlığında hazırladığı robotun, fiziksel engellilere engelsiz bir yaşam sunmayı amaçladığını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Genç mucitler iş başında.