Gaziantep'te bazı bölgeler 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Gaziantep'in Suriye sınırındaki bazı bölgeler 24 Haziran'a kadar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Gaziantep'te bazı bölgeler 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
10 Haziran 2016 Cuma 15:46

Gaziantep'te bazı bölgeler 15 gün süreyle, 24 Haziran tarihine kadar 'özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve  tehlikelerden bertaraf etmek üzere, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik  Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Köprübatı Hudut Karakolu ve Fırat  Nehri üzerindeki Ada Bölgesi'nin, 10 Haziran saat 13.00'ten başlayıp 24 Haziran  saat 13.00'te bitecek şekilde, 15 gün süreyle Valilikçe özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verildiği kaydedildi.
 
Gaziantep Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere;

2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince;

Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 10 Haziran 2016 günü saat 13.00'den başlayıp, 24 Haziran 2016 günü saat 13.00'de bitecek şekilde (15) gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.

Buna göre 10 Haziran 2016-24 Haziran 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi İlan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 10.06.2016"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.