Genelkurmay'dan Dicle Jandarma Karakolu saldırısıyla ilgili açıklama

Diyarbakır Dicle ilçesinde Jandarma karakoluna yapılan bombalı saldırıda 1 asker şehit oldu 20 asker yaralandı. Konu ile ilgili Genel Kurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Genelkurmay'dan Dicle Jandarma Karakolu saldırısıyla ilgili açıklama
02 Mayıs 2016 Pazartesi 08:57

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün gece saatlerinde Jandarma Karakolu'nda bombalı saldırı düzenlendi. Terör örgütü PKK'tarafından düzenlenen bombalı salıdırıda, 1 asker şehit oldu. Saldırıyla ilgili Genel Kurmay Başkanlığı resmi açıklama yaptı. 

Dün akşam saat 21.40 sıralarında Diyarbakır-Dicle karayolunda yer alan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırda 1 aske şehit olurken, 20 asker ve 3 kişi bombanın etkisiyle yaralandı. Saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılırıken, konu ile ilgili Genel Kurmay Başkanlığı açıklama yaptı. 

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.