Ramazanın en aranan tatlısı Güllaç nasıl yapılır? Ramazanın başlaması ile daha çok talep edilen Güllaç'ın nasıl daha iyi yapılacağı merak konusu. Peki Güllaç'ın püf noktaları neler? İşte en güzel güllaç tarifi...
Ramazanın olmazsa olmazlarından biri Güllaç'tır. Hem sütlü hem de hafif olması nedeniyle tercih edilen Güllaç, sofraların baştacı haline geliyor. Peki Güllaç nasıl yapılır? Sofraların baştacı Güllaç'ın püf noktaları neler? İşte en güzel Güllaç Tarifi haberimizde...
11 Ayın Sultanı Ramazanın gelmesi ile birlikte iftar sofraları şenleniyor. Mübarek Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlısı Güllaç oluyor. Birçok kişi 'En Güzel ve Lezzetli Güllaç nasıl yapılır?' sorusunu soruyor. İşte Ustasından En Nefis Güllaç Tarifi.
Güllaç nasıl yapılır?
- 10-11 güllaç yufkası
- 2,5 lt süt
- 750g toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- Nar taneleri
- Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Yapılışı:
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor). Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
Güllaç'ın püf noktaları neler?
Güllaç'ta kullanılan süt ne sıcak ne de ılık olmalıdır. Ilıktan biraz daha sıcak olması isteniyor. Bu püf nokta güllacınızın yumuşak ama lapa olmamasını sağlar. Güllaç soğuduktan sonra strece sarılarak buzdolabının sebze kısmına konulmalıdır. Bu şekilde 3-4 saat bekletildikten sonra servis edilmelidir.
Yaprakları tavaya dizerken parlak tarafı yukarı bakması gerekiyor. Şerbette biraz da içinde yüzebilecek miktarda olmalı.
Güllaca en çok yakışan ise cevizdir. Fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirirken badem de acılık katar. Bu nedenle ceviz, tat ve görüntü olarak en iyi tercih olacaktır.