Hakkari'de Hain Pusu: 2 Şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından daha önceden yola döşenen patlayıcıların patlatılması sonucu iki asker şehit oldu.

Hakkari'de Hain Pusu: 2 Şehit
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Şemdinli - Yüksekova karayoluna PKK tarafından döşenen el yapımı patlayıcılar zırhlı araçların geçişi sırasında patlatıldı. Olayda 2 asker şehit olurken 3 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamada, Şemdinli - Yüksekova yolu üzerindeki Tuhi Köprüsüne yerleştirilen patlayıcının imhası için sevkedilen birliklerin, emniyetiyle görevlendirilen zırhlı aracın bölgeye intikali sırasında PKK tarafından önceden döşenmiş olan patlayıcının patlatıldığı iletildi. 

Yapılan açıklamada "Patlama sonucunda kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

Bölgede başlatılan operasyonlara havadan da destek verildiği bildirildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.