“Hayal et!.. Çocuğun Kollarının Arasında..”

Beşiktaşlı yıldız futbolcu Quaresma mülteciler için yürek burkan bir yazı kaleme aldı.

“Hayal et!.. Çocuğun Kollarının Arasında..”
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Mültecilerin yaşadıkları yürek burkarken Beşiktaşlı yıldız Quaresma da kendine yakışanı yaparak dünyaya çağrı yaptı. Takipçilerine çocuğu kucağında savaştan kaçan bir baba olmayı hayal etmelerini söyleyen Quaresma'nın çağrısı dünyadan yankı buldu.

 

Yazısına “Dostum hayal et” diyerek başlayan Quaresma çocuklarına bir gelecek sunmak için kendilerini kabul edecek bir ülke arayan babaları anlattı. Her yerde gizlenen ve ölüm tehlikesiyle burun buruna yaşamaya çalışan babalarla empati yapılmasını isteyen Quaresma duygusal yazısıyla bunu başardı. Yazısını “Şimdi Avrupa gerçeğini gör” diyerek bitiren Quaresma, “O çocuklar bizim de çocuklarımız” ifadeleriyle yazısını bitirdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Bayern Münih başta olmak üzere bir çok takım mülteciler için çeşitli aktiviteler yapmaya karar verdi. İşte futbol dünyasından mültecilere yardım eli kapsamında yapılacaklar:

  • Bayern Münih mülteciler için 1 milyon avro bütçe ayırdı.
  • Fransa Portekiz milli takım karşılaşması öncesi ölen mülteciler için saygı duruşu yapılacak.
  • Borussia Dortmund UEFA Avrupa Ligi maçına 220 mülteciyi çağıracak.
  • Bayern Münih Augsburg maçı öncesi sahaya bir Alman ve bir mülteci çocuk el ele çıkacak.

Kaynak:Yeni Şafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.