Hazine Müsteşarı Çelik'ten zorunlu trafik sigortası açıklaması

Hazine Müsteşarı Osman Çelik, zorunlu trafik sigortası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, zorunlu trafik sigortasında teklif vermeyen veya poliçe tanzim etmeyen şirketlere gerekli uyarıların yapıldığını dile getirdi.

Hazine Müsteşarı Çelik'ten zorunlu trafik sigortası açıklaması
28 Nisan 2017 Cuma 11:45

Zorunlu trafik sigortası için 12 Nisan'da uygulamaya konulan tavan fiyat uygulaması sonrası sigorta şirketleri ile sıkıntı yaşandığı yönündeki iddialara Hazine Müsteşarı Osman Çelik'ten açıklama geldi. Bazı sigorta şirketlerinin çeşitli zorluklar çıkararak teklif vermediği ve poliçe tanzim etmediği yönündeki iddiaları için Çelik, sigorta sektörünü defalarca fiyatlarla ilgili tedbir almaları yönünde uyardıklarını söyledi. 

Konu hakkında çok ciddi şikayetlerin olduğuna vurgu yapan Çelik, Hazine'nin yetkisini kullanarak konulan tavan fiyatında  sigorta şirketlerini sıkıntıya sokmamayı tercih ettiklerini söyledi. 

İyi sürücü ile kötü sürücünün, çok kaza yapan araç ile kaza yapmamış aracın fiyatlarını farklılaştırdıklarını belirten Çelik, acentaların da etkilenmemesi için koruyucu tedbirler alındığını  dile getirdi. 

Osman Çelik, tüm uyarılara rağmen teklif vermeyen ve poliçe tanzim etmeyen şirketlerin bulunduğuna yönelik şikayetler olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bununla ilgili gelen şikayetleri Hazine içerisindeki Sigortacılık Genel Müdürlüğümüz yakından izliyor. Bunlarla ilgili gerekli uyarıları yapıyoruz. Buna rağmen gerekli adım atılmazsa mevzuattan kaynaklanan yetkimizi kullanacağız. Buna yönelik olarak verdiğimiz cezalar var. Bu konuda hassasız." şeklinde konuştu.

Şu ana kadar herhangi bir uyarı yapılıp yapılmadığı ya da ceza kesilip kesilmediği yönündeki soru üzerine Çelik, "Var. Buna yönelik olarak verdiğimiz cezalar var. Şu anda rakamsal olarak bir şey söylemeyeyim. Bu konuda hassasız. Eğer bilinçli bir şekilde teklif vermiyor ve gerekli talepleri yerine getirmiyorlarsa biz buna yönelik olarak önce uyarıda bulunuyoruz, daha sonra da mevzuattan kaynaklanan yaptırımları uyguluyoruz. Şirketler ısrar ederse bu yetkimizi kullanırız, nitekim kullandık da..." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.