HDP'li Hezer ve Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü

HDP Van Milletvekili Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız'ın vekilliğinin düşürüldüğü açıklandı.

HDP'li Hezer ve Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü
27 Temmuz 2017 Perşembe 16:12

TBMM Genel Kurulu, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız'ın "devamsızlık" nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki raporu görüştü. 

Öztürk adına Sırrı Süreyya Önder, Sarıyıldız adına da HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş savunma yaptı. Öztürk'ün "milletvekilliklerinin düşürülmesine" ilişkin tezkerelerin oylaması ise 24 saat geçtikten sonra yapıldı. Açık yapılan oylamada, TBMM üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 276 sayısına ulaşıldı.

İçişleri Bakanlığı, 4 Kasım 2016'da, haklarında yakalama kararı bulunan Öztürk ve Sarıyıldız'ın yurt dışında olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. İki vekil 2016 ekim ayından bu yana TBMM çalışmasına katılmıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.