HDP'li vekilden şok itiraf: İç savaş çıkarın

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, itirafta bulundu. Hendek talimatı ile ilgili şok açıklamalarda bulunan Tan, " Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar" denildiğini anlattı.

HDP'li vekilden şok itiraf: İç savaş çıkarın
13 Haziran 2017 Salı 09:57

2015 yılındaki "hendek" terörüne HDP'li bazı vekillerden destek geldiğini söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "bir yerlerden" gelen talimatla başlatıldığını açıkladı. Hndek kalkışmasından iki yıl sonra itirafta bulunan Tan, "Bu dünya savaşında Kürt siyasetine fedai rolü vermek istediler. Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı. Kürt halkı o süreçte barışın parçası oldu. Bu olaylara destek vermedi” dedi. 

Tan, "Peyamakurd" adlı haber sitesine açıklamalarda bulundu. Tan, “Şimdi Kürtler ne yapacak? Ortadoğu’daki kaosun çatışmanın bir parçası mı olacak, yoksa Ortadoğu’nun barışının mı bir parçası olacak? Ben bir Kürt, Ortadoğulu bir Sünni olarak, Müslümanların da, Kürtlerin de barışın bir parçası olmalarını istiyorum. Bizler kaosun bir parçası olamayız. Mesela ben Türkiye’deki bu hendek olaylarına da karşı çıktım. Çünkü Kürt siyasetine, bu dünya savaşındaki, ‘Bir grup fedai’ rolü vermek istediler. Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı. Bunun yanlış olduğunu söyledim. Kürt halkı da o dönemde barışın parçası oldu. Bu olaylara destek vermedi." diye konuştu. 


Etiketler; #hdp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.